Ebben a videóban megmutatom hogyan lehet rövid időn belül megélni, elég pénzt keresni a YouTube segítségével. Ennek az üzleti modellnek köszönhetjük szinte a teljes a bevételünk és ez miatt tudunk folyamatosan utazni. Így utazgattunk 10 hónapig Délé-Kelet Ázsiában 2018-ban, 9 hónapig Európában tavaly és így tudtuk az évet egy 2 hónapos Tenerifei úttal kezdeni.
Ha érdekel, hogy mi ezt pontosan hogyan tudtuk megcsinálni, akkor nincs más dolgod, mint végig nézni ezt a videót.

Talán azt már a legtöbben tudjátok, hogy a YouTube nem fizet sokat és nagyon nehéz vele összeszedni számottevő bevételeket. — Ez csak félig igaz!— A YT nagyon korrekt szerintem. 55%-ot fizet ki a content creator-oknak (videósoknak) a videóikon elhelyezett reklámok után úgy, hogy a tartalmon kívül mindent ők adnak. Villámgyors szerverek, hatalmas méretű szerverek, egy folyamatosa fejlődő algoritmus, ami megengedi, hogy ingyen, organikusan fejlődhessenek a tartalom készítők, a Google hozza az összes ügyfelet, aki fizet a hirdetésekért (tehát a pénzt)… és sorolhatnám. Még is mi kapunk 55% -ot és ők 45-öt.
De akkor miért nehéz vele jól keresni? A magyar vállalkozók messze nem tudnak és nem is akarnak annyi pénzt költeni hirdetésekre, mint a gazdagabb nyugati országokban. Ez változóban van jó irányban láthatóan. Ahogy növekszik a fiatal vállalkozók száma, úgy fog egyre nagyobb teret kapni az online hirdetés is és úgy egyre többet lehet majd itthon is keresni.

Erre jönnek még a szponzorok, amik nagyon, nagyon sok pénzt hozhatnak a konyhára, de ahhoz vagy nagyon sok feliratkozó kell, vagy valamilyen témában kiemelkedően jónak kell lenned és még akkor is kell a sok feliratkozó. Ezért ezt nem igazán nevezhetjük gyors megoldásnak sajnos.

De akkor hogyan lehet megélni a YT segítségével?
Először is úgy kell hozzáállni, hogy ez egy vállalkozás. Vállalkozóként kell gondolkodni! Ha így teszel azonnal látni fogod, hogy miben a legjobb a YouTube. Ingyen tudsz eljutni rengeteg emberhez, sokan közül bizalmat fog szavazni neked. Ha értéket teremtesz más embereknek, hasznos tippeket adsz, szórakoztatod őket… bármit adsz, ami számukra hasznos, akkor sokuk ezt megfogja neked hálálni, amit pénzé lehet kovácsolni, ha ügyes vagy. Ezzel mindenki nyer, hiszen ha én megélek a YT segítségével, akkor nekem is sokkal nagyobb a motivációm új videókat csinálni. Ennek ellenére azt gondolom, hogy ha valakit csak a pénz motivál, az el se kezdje. Valószínűleg megunja, mielőtt termőre fordulna a vállalkozás.

Erre már sokan rájöttek és próbálják megtámogatni a vállalkozásukat azzal, hogy a YouTube-on is jelen vannak. Ezeknek a túlnyomó többsége sosem lesz sikeres. Mivel nem arra fókuszálnak, hogy adjanak valamit, hanem inkább arra, hogy kapjanak, extra pénzhez jussanak. Amerre járunk kéretlen reklámokat kapunk, ki akar még önszántából is reklámokat nézni a YouTube-on? Senki!! (Na jó,) Én is reklámozom magamat. Némelyik videómban ami pl 15 perc hosszú 10-20 másodpercben elmondom, hogy vannak fotós oktató anyagaim. Ennyi reklám fér nekem bele és semmi több. Nem úgy állok a YouTube-hoz, mint valami fejőstehénhez, aminek a tőgyéből pénzt lehet fejni! A tartalmakat szívesen és jó szándékkal készítem.

A téma lehet bármi, ami más embereket érdekel. A világ egyik legsikeresebb YouTube csatornájában valaki kindertojásokat bontogat! :O
Mi alapvetően 3 témában csinálunk videókat. Utazás, fotózás és online pénzkeresés. A videóink „rejtett” üzenete továbbá egy szabad élet, azt szeretnénk hogy mások azt lássák hogy van más út is 9-17-ig tartó alkalmazotti léten túl. Szeretnénk jó példával elől járni, kézzelfoghatóvá tenni egy olyan életformát, ahol nem vagyunk helyhez kötve, ahol bejárjuk a világot és csak egy laptop kell ahhoz, hogy pénz tudjunk keresni. Ez egy életstílus, a köznyelv minket digitális nomádnak hív.

Íme a mi üzleti modellünk:

1. Gyárts hasznost, vagy szórakoztató minőségi tartalmat!
2. Ezt juttasd el az emberekhez. YT, FB, INSTA… és hasonló oldalak segítségével.
3. Minimális reklámot rakj a videókba a szolgáltatásaidtól.
4. Csinálsz egy weboldalt, ahol összefutnak a szálak, ahol minden szolgáltatásodat megtalálják, ahol többet megtudhatnak rólad.
5. Adj valamit ingyen, ami miatt több ember fog a weboldaladra látogatni! PL ingyenes PDF-ek.
6. A YT videók leírásában is helyezd el az oldalaid, szolgáltatásaid linkjeit.
7. Tanuld meg optimalizálni a videóidat, hogy minél több emberhez eljussanak.
8. Ne add fel két hónap után!

Bónusz tipp!
Minél relevánsabb a videóid tartalma a szolgáltatásodhoz, annál kevesebb emberre, követőre lesz szükséged ahhoz, hogy elég pénzt keress a megélhetéshez. De nem kell, hogy releváns legyen! Arról beszélj, amiről szeretnél, ez a Te csatornád. Arról fogsz tudni szenvedélyesen beszélni, amit szeretsz, ami komolyan foglalkoztat téged és akkor szeretni fogod a folyamatot. Lásd: mi sem arról beszélünk, amivel pénzt keresünk, csak részben. A fotós tanfolyamok hoznak pénzt és beszélek fotózásról a csatornán, de sokkal több utazós videónk van jelenleg, ami egy kanyi vasat sem hoz nekünk, de szeretjük csinálni.

Ezzel szemben keresünk pénzt online nyelvoktatásból, weboldal készítésből és videóvágásból, pedig egyiket sem reklámozzuk, a videókban sosem beszélünk róla. Emese szinte összes diákja a YouTube-ról jött, Nekem az összes weboldalas munkám a YT-ról jött és ajánlásból. Nem fizetünk hirdetésekért semmit, csak a fotós tanfolyamomat hirdetem külön is időközönként. Ezzel a legnehezebb részeket vette le a YouTube a vállunkról. A bizalomépítést és a reklámozást. Ezeken bukik el a legtöbb vállalkozás.

Teahát csak a videó alatti leírásban és a már említett gyűjtő weboldalunkon találják meg az emberek, hogy mikkel foglalkozunk. Ahhoz, hogy ebből megéljünk pedig csak egy ici-pici, kevés feliratkozó számú YT csatorna is elég volt, amit akár hónapok alatt is fel lehet építeni.

Nagyon remélem, hogy hasznát vezed ennek a cikknek és Te is gyorsan sikerre tudod majd vinni a sajat csatornádat általa. A videót ne felejtsd el megnézni hozzá, ha még nem tetted. 

Link: https://youtu.be/yFvdTsbeBRo 

Víg napot! 

Pin It on Pinterest

Megosztás

Ha tetszett ez a bejegyzés, kérlek oszd meg. Hatalmas segítség lenne nekünk és remélhetőleg örömet okozol vele másoknak :)