Hogyan szerezz magadnak olcsó szállást Thaiföldön és mennyi az annyi? Erről csináltunk nektek egy videót, hogy tisztán lássatok és ne dobjatok ki egy csomó pénz az ablakon, ahogy a legtöbben teszik.

 

Pár tipp:

Kérlek a videóban szereplő áraknál vedd figyelembe, hogy elég magasak voltak az igényeink. Medencés, konditermes lakást akartunk konyhával. Ezeket itt meg kell fizetni. A mi áraink kevesebb, mint feléért is vannak itt szállások.

Pár hasznos infó és link, ami még jól jöhet neked:

1. Ne utalj előre pénzt magánszemélynek!
Most hallottük, hogy egy magyar pár lefoglalt egy szállást otthonról, kijöttek és nem volt semmilyen szállás. Foglalj le egy szobát pár napra pl. az Airbnb oldalán (legjobb szerintem) és keress a helyszínen egy olcsó szállást.
Persze, ha csak rövid távra jössz, akkor foglald le az egészet az Airbnb-n szerintem. Sokkal biztonságosabb.

Olcsó szállások az egész világon: https://www.airbnb.com/

2. Vannak Facebook oldalak, ahol a helyek hirdetik a kiadó lakásaikat. Ezek területileg változnak, de példaképpen itt egy Phuket-i lakásokkal teli csoport: https://web.facebook.com/groups/phuketrentsale/

3. Alkudozz, ha már a helyszínen vagy. Nekünk sikerült 500 Baht-ot lemenni az árral 1 perc alkudozással az első hónapra és 3000-et a második hónapban. A helyiek hozzá vannak szokva, hogy az emberek alkudoznak, ne érezd magad ez miatt kellemetlenül.

4. Attól, hogy szépek a képek a neten, nem biztos, hogy jó a lakás!
Nem egyszer futottunk bele abba, hogy nagyon jó képek voltak a neten, de a lakás szörnyen zajos volt. Kérdezzétek meg a pontos címet, ha nagyon forgalmas út mellett van, akkor számítsatok rá, hogy zajos lesz. Itt nem jellemző a jól szigetelt dupla ablak, ami megfogja a zajokat is… Nem jó, ha nem tudsz szellőztetni és állandóan mennie kell a klímának. Amúgy megkukulsz a melegtől!

5. Regisztrál a LINE nevű applikáción és ott írj (angolul), ha látsz egy hirdetést szállással kapcsolatban. Ez olyasmi, mint a viber, de itt Thaiföldön mindenki a LINE-t használja. Net alapú és telefonszámmal kell regisztrálni, úgyhogy díjmentesen tudsz üzenetet írni/hívni helyi (Thai) számokat, akár otthonról. Így könnyebben tudod szervezni az utazást.

 

A következő videóban találkozunk!

Víg Napot!

Pin It on Pinterest

Megosztás

Ha tetszett ez a bejegyzés, kérlek oszd meg. Hatalmas segítség lenne nekünk és remélhetőleg örömet okozol vele másoknak :)