Miért fontos, hogy legyen az Instagram -on a lapozható posztod? Milyen előnyöd lehet belőle? Hogyan a legegyszerűbb csinálni laptopon és telefonon?

NÉZD MEG A VIDEÓT IS, HA MÉG NEM LÁTTAD!

Az Instagrammon nem csak csücsörítős lányok vannak. A tartalon az oldaladon azon múlik, hogy kiket követsz. A legjobb nemzetközi fotósok szinte mind sok energiát rak az Instagram oldalába. Kis túlzással mondhatjuk, hogy az Instagram egy fotós portfolió oldallá nőtte ki magát.

Ha valaki eldönti, hogy növekedni akar a platformon, akkor figyelembe kell venni pár dolgot.

  1. Mit szeretnek az átlagemberek?
  2. Hogyan működik a platform?
  3. Milyen eszkötön nézik az emberek a tartalmakat.

Millió szempontot kell figyelembe venni, hogy sikeressek lehessünk. Én ebben a cikkben csak eggyel foglalkozom, ami önmagában is érezhető lendületet adhat neked is a fejlődéshez.

Nézd meg az alábbi fotókat és döntsd el Te, hogy melyik tetszik jobban.

Most nem az a kérdés, hogy melyik kép jobb. Melyikre nézel rá szívesebben? Szép nagy 4:5 méretarányú álló képre, vagy a jól megszokott 16:9-es fekvő képre? 

Nyilván a nagyobb kép a nyerő. A méret igenis számít! 😀 

A facebook-on is hasonló a helyzet, de ott desctop-on kattintás után meg lehet nézni nagyobban is a képet. Viszont figyelembe kell venni azt is, hogy a felhasználók közel 100% telefonon nézi a Facebook oldalát. Ott pedig mindeig az álló képek teljesítenek jobban. 

Lapozható Instagram poszt

Itt jön képbe a lapozható poszt az Instagram -on. Az egyik legfontosabb tényező a sikerhez, hogy mennyi ideig tudod lekötni az emberek figyelmét. Az Instagram algoritmusa rengeteg szempont alapján dönti el, hogy mi a jó és mi a rossz poszt. Nem látja a képet, vagy videót, amit felraksz. Azt nézi, hogy:

  1. Mennyi időt töltenek el az emberek rajta?
  2. Olvassák e a szöveget?
  3. Lapoznak e, mennyi interakció van rajta?

A lapozható poszt egy nagyon jó lehetőség arra, hogy felkeltsd a kiváncsiságát a nézőnek.

Én arra használom sokat, hogy elmesélhek egy történetet, vagy azokat a képeket, amiket fekvőben fotóztam meg, lapozható posztban álló képként osszam meg.

Nem is szaporítom tovább a szót. Nézd meg a videót, hogy jobban megérts miről is beszélek. 

Pin It on Pinterest

Megosztás

Ha tetszett ez a bejegyzés, kérlek oszd meg. Hatalmas segítség lenne nekünk és remélhetőleg örömet okozol vele másoknak :)